STOMATOLOGIE PEDIATRICA

Art Dental Studio

Stomatologia pediatrica joaca un rol foarte important in viata copiilor si dezvoltarea dintiilor acestora. Pentru o experienta cat mai placuta a copilului dumneavoastra la stomatolog, alegeti clinica ArtDentalStudio.

stomatologie pediatrica copil clinica artdentalstudio satu mare

PEDODONTIA

Stomatologie Pediatrica

Pedodontia reprezinta ramura stomatologiei care se ocupa cu tratarea dintilor de lapte.

 

Fluorizari

 

Fluorul este cel mai eficient agent disponibil pentru a ajuta la prevenirea cariilor dentare. Fluorul functioneaza in doua moduri: fluorul topic intareste dintii odata ce au erupt actionand pe suprafata exterioara a smaltului dintilor, facand dintii mai rezistenti la carie.

 
Click aici pentru detaii

Fluorizarea topica se obtine prin utilizarea produselor care contin fluor cum ar fi: pasta de dinti, apa de gura, si geluri. Dentistii, in general, recomanda copiilor o aplicare profesionala de doua ori pe an in timpul controalelor periodice. fluorul sistemic intareste dintii care au erupt, precum si cei care sunt in curs de dezvoltare sub gingii. Fluorizarea sistemica se obtine din alimente. Comprimatele sunt cele mai potrivite pentru copiii incepand de la 6 luni pana in adolescenta.Este foarte important sa se monitorizeze cantitatile de fluor inghitite de un copil, in cazul in care este ingerata o cantitate prea mare de fluor sunt afectati dintii in curs de dezvoltare si apare o afectiune numita fluoroza (pete albe pe dinti)

FLUORUL SINGUR NU VA PREVENI CARIILE

Stomatologie Pediatrica

Este important sa se faca periajul dentar de cel putin doua ori pe zi, sa se foloseasca ata dentara cu regularitate, mancati mese echilibrate, reducerea gustarilor dulci, si vizita la dentist in mod regulat. Sigilari Sigilarea este un strat subtire aplicat pe suprafata de mestecat a molarilor, premolarilor si a santurilor adanci (numite gropi si fisuri) de pe dinti. Mai mult de 75% din cariile dentare incep in aceste santuri. Dintii cu aceste conditii sunt greu de curatat si sunt foarte sensibili la carii.

 

O etansare protejeaza dintele prin sigilarea santurilor adanci, creand o suprafata neteda care este mai usor de curatat. Sigilarea dentara poate proteja dintii de carii pentru multi ani, dar trebuie sa fie verificata la controale dentare regulate. Instructaj de periaj Un zambet frumos, sanatos, care dureaza o viata intreaga este obiectivul nostru final atunci cand tratam pacientii. Ingrijirea personala de acasa joaca un rol important in realizarea acestui obiectiv. Periaj dentar Este necesar ca periajul dintilor sa fie facut de cel putin doua ori pe zi (in special inainte de a merge seara la culcare).