Coroane Dentare, Punti si Proteze in Satu Mare

Protetica Dentara

Protetica Dentara

Protetica

Protetica înseamnă refacerea dinților prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

More
Protetica Dentara

Tratamente protetice

Realizăm următoarele tratamente protetice:

Fațete ceramice sau din compozit
Coroane/punți pe implant
Coroane și punți metalo-ceramice
Coroane și punți integral ceramice
Proteze acrilice și elastice, totale și partiale
Proteze pe implanturi
Proteze scheletate cu sisteme special

COROANE DENTARE

Protetica Dentara

O coroana dentara este o piesa care acopera intreaga suprafata a dintelui restaurand atat forma, cit si dimensiunea sa originala. O coroana protejeaza si intareste structura dintelui, care nu poate fi reconstituit cu obturatii sau alte tipuri de restaurari. 

More
Protetica Dentara

Ce presupune o coroana dentara?

O coroana dentara necesita de obicei 3-4 programari. Prima programare va include mai multe amprente (forme) care vor fi folosite pentru a crea coroana particularizata. Un mulaj va fi de asemenea folosit pentru a crea o coroana temporara (provizorie).

More

PROTEZA DENTARA

Protezele dentare reprezinta lucrari de ordin protetic menite sa subtituie dintii absenti de la nivelul arcadelor dentare. Astfel, protezele dentare pot fi partiale (substituind un numar limitat de dinti, se ancoreaza prin mijloace speciale de dintii vecini) sau totale (substituind toti dintii, arcadele dentare fiind complet edentate – lipsite de dinti). Protezele dentare sunt confectionate din acrilat sau materiale total fizionomice

Protetica Dentara

DESPRE PROTEZELE SCHELETATE

Protezele dentare sunt impartite in doua clase mari: proteze totale si proteze partiale. Proteza scheletata face parte din categoria protezelor dentare partiale mobile si este recomandata pacientilor care mai au cativa dinti naturali sanatosi. Aceasta este compusa dintr-un schelet metalic din crom-cobalt, invelit intr-un material acrilic unde sunt pozitionati dintii artificiali.

Protetica Dentara

Proteza scheletata este o alternativa eficienta si moderna pentru pacientii care prezinta contraindicatii la implantele dentare, din cauza unor boli ale organismului, cum sunt diabetul si afectiunile cardiovasculare sau din cauza unor probleme ale cavitatii bucale, cum ar fi igiena orala precara, lipsa osului care serveste ca suport pentru implant sau din pricina elementelor anatomice vecine care sunt in contradictie cu introducerea implantului. 

More
Protetica Dentara

De asemenea, timpul de efectuare al tratamentului cu proteza scheletata dureaza doar 3-4 saptamani, spre deosebire de implantele dentare care dureaza circa 6 luni de zile. In cazul aparitiei unei probleme, proteza scheletata nu este total compromisa, deoarece se poate inlocui doar dintele cu problema.

More

PUNTI DENTARE

Protetica Dentara

O punte dentara (un pod) este o structura fixa si este un mod excelent de a inlocui dintii absenti. Exista mai multe tipuri de punti dentare. Tu si medicul dentist veti discuta despre cele mai bune optiuni pentru cazul tau. 

More
Protetica Dentara

Ce implica o punte dentara?

O punte dentara necesita de obicei doua sau mai multe vizite. In timp ce dintii stalpi sunt anesteziati, se pregatesc prin eliminarea unei parti din smalt, pentru a permite o coroana. Pe urma se ia o amprenta foarte precisa, care va fi trimisa la un laborator dentar. In plus, va fi realizata o punte provizorie in cabinet care va fi purtata mai multe saptamani, pana la urmatoarea programare. 

More

Info

Str Corvinilor, 5, 440080, Satu Mare, Romania.

Urmareste-ne