Aparat Dentar Satu Mare

Servicii Ortodontie

Ortodontie

Aparatul dentar

Un aparat dentar reprezintă o investiție de viitor într-o dantură deopotrivă sănătoasă și frumoasă. Cu ajutorul acestor dispozitive ortodontice, poți corecta la orice vârstă o gamă largă de probleme și obține zâmbetul hollywoodian mult dorit.

More
Ortodontie

Prețul unui aparat dentar

Prețul unui aparat dentar variază în funcție de tipul acestuia. Cel mai ieftin este aparatul dentar mobil care se poartă în copilărie în situația în care creșterea maxilarelor și a dinților nu sunt armonizate.

More

APARATELE DENTARE INVIZIBILE

Ortodontie

Aparat dentar lingual

Spre deosebire de celelalte tipuri de aparate dentare fixe, cel lingual se aplica pe fata interna a dintilor (fata dinspre limba/palat). Exista mai multe sisteme de aparate dentare linguale concepute si confectionate de diferite companii. Dr. Ghiba Raluca este certificata pentru sistemul numit Incognito!

More
Ortodontie

Aparat dentar Invisalign

În ultimul timp a căpătat notorietate o a doua metodă de aparat invizibil, sub marca Invisalign, care este radical diferit de aparatele descrise până acum, el fiind de fapt un set de gutiere executate de computer care corespund unor poziții succesive ale dinților în mișcare și care se poartă câte două săptămâni în mod continuu cu excepția pauzelor de masă și de igienă orală.

More

APARAT DENTAR METALIC

Elementele componente ale unui aparat dentar metalic – bracketii metalici sunt confectionati din otel inoxidabil in forma austenitica, rezistenta lui la coroziune fiind sporita prin invelirea bracketilor metalici traditionali in platina sau aur, sau prin confectionarea din titan pur sau aliaje ale acestuia. Din punct de vedere al culorii, poate fi  argintiu sau auriu.

Ortodontie
Ortodontie

Din punct de vedere al modului in care se ataseaza arcul ortodontic la bracket, un Aparat Dentar Metalic poate fi traditional sau autoligaturant. In cazul celui traditional, care este si cel folosit preponderent in cabinetul nostru, arcul este ancorat la bracket prin intermediul unei ligaturi metalice sau elastice.

More

APARAT DENTAR MOBIL

Ortodontie

Aparatele dentare mobile sunt o varianta a aparatelor dentare care se pot scoate din gura de catre pacient, ele sunt concepute in special pentru a ghida cresterea maxilarelor, astfel incat dintii sa aiba locul necesar pentru o pozitionare corecta.

Ortodontie

Cine poate beneficia de tratament cu aparat dentar mobil?

Aparatele dentare mobile sunt in special pentru copii in perioada de crestere , de obicei sunt folosite la varsta de 8-12 ani, dar exista cazuri usoare care pot fi tratate cu ajutorul aparatelor mobile chiar si la adulti.

More

APARAT DENTAR CERAMIC

Aparatul dentar ceramic este alcatuit din bracketi ceramici a caror compozitie chimica este  reprezentata in principal de alumina (oxid de aluminiu sau Al2O3) cu structura policristalina la care se ataseaza arcurile ortodontice prin intermediu ligaturilor metalice sau elastice. Arcurile ortodontice pot fi argintii sau albe. Cele albe tind sa-si piarda in timp aspectul prin desprinderea neuniforma a invelisului ce le confera aspectul alb, estetic.

Ortodontie
Ortodontie

Aparatul dentar ceramic isi pastreaza culoarea in timp?

Bracketii ceramici au rezistenta mare la patare, in schimb ligaturile elastice care ataseaza bracketii la arcurile ortodontice se coloreaza de obicei. Acest lucru se intampla mai ales la fumatori si la cei care consuma cafea, ceai, cola. Ligaturile elastice insa se schimba de obicei lunar.

More

APARAT DENTAR SAFIR

Ortodontie

Un aparat dentar din safir este alcatuit din bracket-uri a caror compozitie chimica este tot alumina (oxidul de aluminiu sau Al2O3), ca si in cazul bracketurilor ceramice clasice. Diferenta intre cele doua este ca alumina din bracketul de safir are o structura monocristalina fata de cea policristalina a celui ceramic clasic. Acest lucru  confera unui aparat dentar safir o transparenta mai mare si il face uneori mai putin vizibil pe dinti. Am spus uneori, deoarece gradul de vizibilitate depinde de nuanta dintilor pe care se aplica.

Ortodontie

Este important de stiut ca aparatul dentar safir nu este invizibil. El este aplicat tot pe suprafata vestibulara a dintilor (dinspre buze si obraji), deci este vizibil, dar mai putin decat cel metalic. Aparatul despre care se poate spune ca este invizibil este aparatul lingual (care se aplica pe suprafata dinspre limba a dintilor).

More

Info

Str Corvinilor, 5, 440080, Satu Mare, Romania.

Urmareste-ne