ORTODONTIE

Art Dental Studio

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu indreptarea pozitiei arcadelor dentare prin aparatele dentare.Un aparat dentar reprezinta o investitie de viitor intr-o dantura deopotriva sanatoasa si frumoasa.

ortodontie proteza dentara artdentalstudio satu mare
ortodontia aparat dentar artdentalstudio

TIPURI DE APARATE DENTARE

Art Dental Studio
Exista o gama larga de aparate dentare. In functie de dorinta pacientului pot sa fie metalice, invizibile etc.

AVANTAJELE
APARATELOR DENTARE

Art Dental Studio
1

Corectarea posturii dintilor

Cu ajutorul aparatului dentar iti poti indrepta si corecta curbura arcadei dentare.

2

Confera estetica dentara

Prin alinierea arcadelor dentare rezulta un aspect estetic.

3

Masticatie imbunatatita

Corectarea curburii arcadelor dentare ofera totodata si o muscatura corecta.

4

Creste increderea de sine

O data cu indreptarea dintilor, increderea de sine creste datorita zambetului estetic.

Intrebari despre serviciile de ortodontie

Aici gasesti raspunsul la cele mai frecvent intrebate lucruri despre ortodontie si aparate dentare.
Este o specialitate medicala din domeniul stomatologiei care vizeaza prevenirea sau corectarea anomaliilor de pozitie ale dintilor prin intermediul aparatelor dentare.
Preturile variaza in functie de tipul aparatului dentar, insa cel mai ieftin este aparatul dentar de metal urmat de aparatul dentar ceramic. Nu este tocmai ieftin, dar este important pentru sanatatea ta orala.
In functie de gravitatea situatiei, durata de purtare variaza. Cazurile usoare poarta aparatul intre sase luni si un an, iar cele cu anomalii grave pot ajuge pana la trei ani.
Da, evitarea unor alimente este obligatorie atunci cand ai aparat dentar. Alimente precum popcornul, nucile, bomboanele, guma de mestecat etc.

TIPURI DE
APARATE DENTARE

Art Dental Studio

CLIENTII NOSTRI
SUNT MULTUMITI

Art Dental Studio

„Dantura mea era cu totul devastata, iar din aceasta cauza nici procesul de masticatie nu era unul usor. Am purtat un aparat dentar pus de Art Dental Studio timp de trei ani, iar acum pe langa faptul ca arata bine, sunt si sanatosi.”

Denisa Burde

„Cand venea vorba de zambit, mereu imi ascundeam gestul din cauza danturii mele. Dupa o vizita la Art Dental Studio pe sectia de ortodontie m-am ales cu aparat dentar. Il port deja de un an si rezultatele sunt vizibile.”

Eugen Florea

„Stiam ca am nevoie de un aparat dentar de multa vreme, insa mi-a fost frica sa iau aceasta decizie. Intr-un final am ales sa merg la stomatolog si acum, dupa doi ani de aparat dentar, pot spune ca mi-am recapatat increderea de a zambi.”

Anamaria Toma

Exista dezavantaje in purtarea unui aparat dentar?

Ca in oricare alt domeniu exista si o serie de dezavantaje in ortodontie. Atunci cand iti pui aparat dentar iti iei un mare angajament fata de sanatatea ta orala. 

 

In primul rand, igiena orala va trebui detaliata. Asta insemnand ca dupa fiecare masa, periajul este recomandat, insotit de ata dentara. 

 

Odata la aproximativ trei luni, igienizarea profesionala realizata intr-un cabinet este si ea recomandata. Aceasta putand fi realizata prin detartraj, periaj profesional, air flow etc. 

 

Un alt dezavantaj este constituit din alimentele pe care trebuie sa le tai de pe lista de dorinte. Ia-ti adio de la caramele, popcorn sau alte lucruri crocante, precum si de la cele siropoase.

 

Disconfortul cauzat de aparatul dentar in primele luni de la instaurare este si el un dezavantaj. Va dura ceva pana va aparea senzatia de obisnuinta cu acest corp strain. 

 

Cu toate ca poate parea dificil sa porti un aparat dentar, este necesar pentru o buna sanatate orala.

Cand ai nevoie de aparat dentar?

Stii ca un aparat dentar este necesar pentru sanatatea ta orala atunci cand:

  • in malocluzie (muscatura gresita);
  • in cazul tremelor/diastemelor;
  • alinierea dintilor inghesuiti;
  • tratarea dintilor rotiti.