DETARTRAJ PROFESIONAL

Art Dental Studio
Frecventa si tipul de igienizare se recomanda dupa caz. Detartrajul este metoda prin care, cu ajutorul ultrasunetelor, indeparteaza depunerile majore de tartru si petele nicotinice sau de alta natura.
dertatraj profesional aparatura profesional artdentalstudio satu mare

SCURTA DESCRIERE

Detartraj Profesional

Tartrul este un bloc care se formeaza prin mineralizarea in timp a placii bacteriene cu sarurile de calciu din saliva.

 

Frecventa si tipul de igienizare se recomanda dupa caz. Detartrajul  este metoda prin care, cu ajutorul ultrasunetelor, indeparteaza depunerile majore de tartru si petele nicotinice sau de alta natura

 

Airflow-ul curata dintii in zonele neaccesibile, folosind un jet de apa cu pulbere abraziva si presiune.

 

Exista doua tipuri de tartru:

TEHNICI UTILIZATE

Detartraj Profesional

Detartrajul dentar cu ultrasunete este o inovaţie care a revoluţionat îndepărtarea plăcii bacteriene, fără să lezeze gingiile sau limba.Detartrajul îndepărtează complet tartrul de pe dinţi şi de sub gingii, depozitele bacteriene şi stimulează circulația locală a sângelui.

 

Datorită traumatismului cu mult redus faţă de detartrajul dentar tradiţional, procedura este mult mai sigură, rapidă şi uşor tolerat de pacienţi, inclusiv de cei care suferă de hemofilie sau parodontită.

 
Click aici pentru detalii

Vibratiile pe care le emite dispozitivul nu sunt deloc agresive. Nu presupune anestezie si nu doare. Totodata, curata zonele subgingivale, care sunt greu de explorat. Nu dispune de efecte secundare.

 

Air flow este o metoda care combina folosirea unui dispozitiv din care iese un jet de aer comprimat, apa si particule fine de bicarbonat de sodiu direct pe suprafata dintelui si totodata de a lustrui impuritatile care au ramas de pe urma detartrajului si periajului. Fluorizarea reprezinta finalul procedurii de detartraj si este folosita pentru a intari suprafata dintilor prin aplicarea fluorului.